Negendaagse opleiding in Reconstructive

De exploratie van de onderstroom in mensen

17/18/19 november 2023 - 26/27/28 januari 2024 - 15/16/17 maart 2024
Opleiding
Opleiding in Reconstructive

Wat kan je verwachten

Traject voor professionals die meer verdieping willen in hun werk en leven

Reconstructive is een ultra-vernieuwende methode voor de ontwikkeling van zelfbewustzijn. Het ondersteunt de groei van persoonlijk leiderschap, eigenwaarde en emotionele intelligentie.

·     Gezonder maken van emoties die linken aan onbewuste, onverwerkte situaties

·     Ontwikkelen van innerlijk leiderschap en durf

·     Ontwikkelen van zelfbewustzijn voorbij het mentale

Kwetsuren van vroeg in de kindertijd maken dat mensen minder veerkracht en focus ter beschikking hebben. Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak' - bepalen het denken en voelen van mensen misschien meer dan ze vermoeden. Ze maken dat je je soms inhoudt of terugtrekt in plaats van duidelijk te zijn. Of dat je je onrustig, gefrustreerd of futloos voelt in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat je soms hard gaat zwoegen in plaats van je plek in te nemen. Of dat je jeverdwaald of zielloos voelt in plaats van aanwezig.

Er zit een verdoofde onbewuste trauma-laag diep in elke mens. Verwerking binnen deze laag geeft de aanzet voorde groei van zelfbewustzijn en waardigheid. Ze worden helderder in wat betekenis heeft voor hen en durven daarnaar handelen. In deze steeds narcistischere tijden zijn vooral mensen met een sterk ontwikkelde verantwoordelijkheid en gevoeligheid vatbaar voor toxische dynamieken binnen hun relaties en ook op werkgebied.

Transformatie binnen deze trauma-laag maakt dat mensen soepeler en vrijer kunnen omgaan met afwijzing en afkeuring, met de wereld zoals hij zich momenteel aandient. Ook in situaties waarin ze onvoldoende gezien of erkend worden houden ze hun focus. Ze ontwikkelen de kracht om in te zetten op eigen creativiteit. Ze brengen naar buiten wat voorhen betekenis heeft.

Transformeren is een paradoxaal proces.Twee stukken van het innerlijk kind spelen hierin een belangrijke rol. We vinden ze in elke mens terug. Enerzijds een brein met een afweerfunctie. Het richt zich op controle, op verdoofd en onbewust houden. Anderzijds eenonvoldoende-gezien stuk dat daarachter schuilt gaat en gezien en genezen wil worden. Het doorvoelen en in beweging brengen van deze lagen, heeft een transformerend vermogen. Zo maken we de weg vrij naar groei op vlak van authentiek leiderschap, eigenwaarde, helderheid, veerkracht, zelfredzaamheid en durf.

Reconstructive is groepsdynamisch lichaamswerk. Het brengt deelnemers verrassend snel in contact met de diepste grondlagen in henzelf. Van hieruit volgen er bewegingen. Dit proces heeft een transformerend vermogen: angst wordt moed, woede wordt kracht en pijn wordt eigenwaarde.

Het werk brengt ons in contact met een oorspronkelijke, instinctieve levenslaag.Hierdoor komen op de voorgrond:

·      de mentale muren die we sinds onze vroegste kindertijd rondom ons kwetsbare niet-geziene kind bouwden, op nieuwe manieren onder ogen komen

·      de pijn, angst en emoties van het onvoldoende-geziene kind in ons dieper begrijpen, doorleven en transformeren

·      de wonden die ons verzwakken, genezen zodat we onze veerkracht en vrijheid terug kunnen voelen

·      de invloed begrijpen van de vroegste periode in ons leven op onze innerlijke stem, emoties en houding. en van daaruit bewegen naar meer vertrouwen

·      onuitwisbare lichaamservaringen van moed en levenskracht in zijn puurste essentie

In deze opleiding: groepsdynamisch lichaamswerk dat diepere lagen in onszelf in beweging brengt en vitaler maakt, en de de vertaling van dit werk naar één-op-één-sessies

Komen aan bod:

Deze opleiding richt zich tot begeleiders en zorgverleners, die deze nieuwe methodes voor de ontwikkeling van eigenwaarde willen leren kennen en toepassen in hun werk met individuen, groepen en teams.

Deze opleiding richt zich ook tot een breder veld van professionals en geïnteresseerden, die diepere lagen in zichzelf gezonder en vitaler willen maken en eigenwaarde, veerkracht en vertrouwen willen ontwikkelen. De opleiding zal hun blik op menselijke relaties en interacties verruimen. Dit vertaalt zich in een meer authentieke communicatie en effectievere interventies en betekent zo een verrijking op persoonlijk, relationeel en professioneel vlak.

Er worden in deze opleiding structuren aangereikt die onmiddellijk toepasbaar zijn inéén-op-één-begeleidingen en in groepswerk.

Welkom!

Extra info locatie

Deze opleiding gaat door in Centrum Het Midden, Eekhoorndreef 18 in Malle. De werktaal is Nederlands.

Media

Authenticiteit versus Gehechtheid

Praktische informatie

Data:
17/18/19 november 2023 - 26/27/28 januari 2024 - 15/16/17 maart 2024
Uren:
Telkens vrijdag 14.00 tot 20.00, zaterdag 10.00 tot 18.00, zondag 10.00 tot 16.00 en drie online supervisie-sessie op 30 nov 2023, 8 feb en 28 maart 2024 van 19-21u
Voor:
Iedereen
Locatie:
Malle, BE
Prijs:
€ 1180.00 (btw inbegrepen) Bij aanmelding vragen wij een aanbetaling van € 400.00. Daarmee schrijf je je in. Daarna volgen twee facturen van € 390.00 over te schrijven tegen uiterlijk 31 maart 2024 en 30 april 2024. Wij voorzien een korting van € 60.00 indien je de gehele deelname-prijs in éénmaal betaalt bij aanmelding: € 1120.00 (btw inbegrepen). In deze prijs zijn vier lunchen, telkens op zaterdag en zondag, twee broodjesmaaltijden telkens op vrijdagavond, alle coffee-breaks en het studiemateriaal inbegrepen-

Schrijf je in

Bedankt! Je inschrijving werd goed ontvangen.
Er liep wat mis. Alle velden zijn verplicht. Kijk even na en probeer opnieuw.
Terug naar overzicht