Zesdaagse opleiding in Reconstructive

De exploratie van de onderstroom in mensen

10/11/12 maart - 24/25/26 maart
Opleiding
Alt-text afbeelding

Wat kan je verwachten

Reconstructive is een ultra-vernieuwende methode voor de ontwikkeling van zelfbewustzijn. Het ondersteunt de groei van persoonlijk leiderschap, eigenwaarde en emotionele intelligentie.

·     Gezonder maken van emoties die linken aan onbewuste, onverwerkte situaties

·     Ontwikkelen van innerlijk leiderschap en durf

·     Ontwikkelen van zelfbewustzijn voorbij het mentale

Kwetsuren van vroeg in de kindertijd maken dat mensen minder veerkracht en focus ter beschikking hebben. Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak' - bepalen het denken en voelen van mensen misschien meer dan ze vermoeden. Ze maken dat je je soms inhoudt of terugtrekt in plaats van duidelijk te zijn. Of dat je je onrustig, gefrustreerd of futloos voelt in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat je soms hard gaat zwoegen in plaats van je plek in te nemen. Of dat je je verdwaald of zielloos voelt in plaats van aanwezig.

Er zit een verdoofde onbewuste trauma-laag diep in elke mens. Verwerking en transformatie binnen deze laag geeft de aanzet voor de groei van zelfbewustzijn en waardigheid. Ze worden helderder in wat betekenis heeft voor hen en durven daarnaar handelen. In deze steeds narcistischer tijden zijn vooral mensen met een sterk ontwikkelde verantwoordelijkheid en gevoeligheid vatbaar voor toxische dynamieken binnen hun relaties en ook op werkgebied.

Transformatie binnen deze trauma-laag maakt dat mensen soepeler en vrijer kunnen omgaan met afwijzing en afkeuring, met de wereld zoals hij zich momenteel aandient. Ook in situaties waarin ze onvoldoende gezien of erkend worden houden ze hun focus. Ze ontwikkelen de kracht om in te zetten op eigen creativiteit. Ze brengen naar buiten wat voor hen betekenis heeft.

Transformeren is een paradoxaal proces. Twee stukken van het innerlijk kind spelen hierin een belangrijke rol. We vinden ze in elke mens terug. Enerzijds een brein met een afweerfunctie. Het richt zich op controle, op verdoofd en onbewust houden. Anderzijds een onvoldoende-gezien stuk dat daarachter schuilt gaat en gezien en genezen wil worden. Het doorvoelen en in beweging brengen van deze lagen, heeft een transformerend vermogen. Zo maken we de weg vrij naar groei op vlak van authentiek leiderschap, eigenwaarde, helderheid, veerkracht, zelfredzaamheid en durf.

Reconstructive is groepsdynamisch lichaamswerk. Het brengt deelnemers verrassend snel in contact met de diepste grondlagen in henzelf. Van hieruit volgen er bewegingen. Dit proces heeft een transformerend vermogen: angst wordt moed, woede wordt kracht en pijn wordt eigenwaarde.

Het werk brengt ons in contact met een oorspronkelijke, instinctieve levenslaag. Hierdoor komen op de voorgrond:

In deze opleiding: groepsdynamisch lichaamswerk dat diepere lagen in onszelf in beweging brengt en vitaler maakt, en de de vertaling van dit werk naar één-op-één-sessies

Komen aan bod:

Deze opleiding richt zich tot begeleiders en zorgverleners, die deze nieuwe methodes voor de ontwikkeling van eigenwaarde willen leren kennen en toepassen in hun werk met individuen, groepen en teams.

Deze opleiding richt zich ook tot een breder veld van professionals en geïnteresseerden, die diepere lagen in zichzelf gezonder en vitaler willen maken en eigenwaarde, veerkracht en vertrouwen willen ontwikkelen. De opleiding zal hun blik op menselijke relaties en interacties verruimen. Dit vertaalt zich in een meer authentieke communicatie en effectievere interventies en betekent zo een verrijking op persoonlijk, relationeel en professioneel vlak.

Er worden in deze opleiding structuren aangereikt die onmiddellijk toepasbaar zijn in één-op-één-begeleidingen en in groepswerk.

Welkom!

Extra info locatie

Deze opleiding gaat door in Centrum Het Midden, Eekhoorndreef 18 in Malle. De werktaal is Nederlands.

Media

Opleiding

Over transformatie van het innerlijke kind

Praktische informatie

Data:
10/11/12 maart - 24/25/26 maart
Uren:
Telkens vrijdag 14.00 tot 20.00, zaterdag 10.00 tot 18.00, zondag 10.00 tot 16.00 en een online supervisie-sessie op 22 april 10.00-13.00
Voor:
Iedereen
Locatie:
Malle, BE
Prijs:
€ 820 (btw incl) - in deze prijs zijn vier lunchen, telkens op zaterdag en zondag, twee broodjesmaaltijden telkens op vrijdagavond, alle coffee-breaks en het studiemateriaal inbegrepen-

Schrijf je in

Bedankt! Je inschrijving werd goed ontvangen.
Er liep wat mis. Alle velden zijn verplicht. Kijk even na en probeer opnieuw.
Terug naar overzicht