Bart De Coninck
°1963, Wolvertem, BE

Arts
Psychotherapeut en relatietherapeut
Opleider in Reconstructive


In 2006 start Bart zijn eigen praktijk als psychotherapeut en relatietherapeut, Eigenkleur, na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als arts. Meer dan 15 jaar later is Eigenkleur een bloeiende groepspraktijk met 4 vestigingen, gekend voor zijn heldere, no-nonsens aanpak.

Sinds 2015 werkt Bart met groepen. Hij faciliteert meerdaagse workshops, retraites, en opleidingen.

Bart's aanbod kan je terugvinden in de kalender.

Visie
'We zijn toe aan meer avontuur en eerlijkheid. Achter de maskers die wij meedragen zit een authentieker stuk te wachten om zichtbaar te worden. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn is de belangrijkste hoeksteen om vrijer te worden, vrij van de last die we onbewust meedragen en vrij van datgene in de omgeving of in de wereld wat we niet kunnen veranderen'

Methode
Bart heeft een uitgebreide zoektocht achter de rug in diverse domeinen die linken aan persoonlijke en emotionele ontwikkeling, trauma-release, innerlijk-kind-healing en de ontwikkeling van innerlijk leiderschap, zelfbewustzijn, emotionele intelligentie en gezond verstand.

Hij is opgeleid als arts, gestalttherapeut en relatietherapeut en als facilitator in Reconstructive. Daarnaast is hij bijgeschoold in psychosynthese, systemisch opstellingen-werk, somatic experiencing en bio-energetica.

De methode die Bart toepast is gedistilleerd uit deze verschillende invloeden en gaat uit van de aanname dat ons lichaam in zijn oorspronkelijke, instinctieve staat ons kan helpen emotioneel gezonder en mentaal helderder te worden

Diepere lagen in onszelf verkennen en doorleven maakt ons veerkrachtiger en moediger. Van daaruit ontwikkelt emotionele intelligentie en gezond verstand.

Samenwerkingen
Onze levenskwaliteit wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van onze relaties. Op werkgebied zijn samenwerkingen enorm belangrijk.
Bart is deel van:
+ Eigenkleur, de groepspraktijk voor therapie en relatietherapie
+ LABS by Reconstructive, een samenwerkingsverband met een aanbod aan workshops, retraites en opleiding in Reconstructive

Bart werkt mee aan twee podcasts en beheert zijn eigen youtube-kanaal.

In deze video heeft Bart het over zijn eigen ervaring als deelnemer aan Reconstructive.