Bart De Coninck
°1963, Wolvertem, BE

Arts
Psychotherapeut en relatietherapeut
Facilitator en Opleider in Reconstructive


In 2006 start Bart zijn eigen praktijk als psychotherapeut en relatietherapeut, Eigenkleur, na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als arts. Meer dan 15 jaar later is Eigenkleur een bloeiende groepspraktijk met 4 vestigingen, gekend voor zijn heldere, no-nonsens aanpak.

Sinds 2015 werkt Bart met groepen. Hij faciliteert meerdaagse workshops, retraites en opleidingstrajecten.

In 2022 wordt Bart mede-stichter van Labs, een centrum voor de ontwikkeling van zelf-bewustzijn en relationele opheldering. Labs is een samenwerkingsverband met een aanbod aan workshops, retraites en opleidingstrajecten in Reconstructive. Reconstructive is een nieuwe, krachtige methode, een mix van interactief schaduwwerk, emotioneel lichaamswerk en ademwerk die je zelfbewuster en relationeel helderder maakt.

Bart's groepsaanbod kan je terugvinden in de kalender.
Een afspraak voor individuele begeleiding, supervisie of relatietherapie kan geboekt worden via sessies

Visie
'Het ontwikkelen van zelf-bewustzijn is de belangrijkste hoekstenen om vrijer te worden, vrijer van de last die we onbewust meedragen en vrijer van datgene in onze relaties of in de wereld wat we niet kunnen veranderen'

Methode
Bart heeft een uitgebreide zoektocht achter de rug in diverse domeinen die linken aan persoonlijke en emotionele ontwikkeling, trauma-release, innerlijk-kind-healing en de ontwikkeling van authentiek leiderschap en zelfbewustzijn.

Hij is opgeleid als arts, gestalttherapeut en relatietherapeut en als facilitator en opleider in Reconstructive. Daarnaast is hij bijgeschoold in psychosynthese, systemisch opstellingen-werk, somatic experiencing en bio-energetica.

De methode die Bart toepast is gedistilleerd uit deze verschillende invloeden en gaat uit van de aanname dat ons lichaam in zijn oorspronkelijke, instinctieve staat ons kan helpen om emotioneel gezonder en helderder te worden

Diepere lagen in onszelf verkennen en doorleven maakt ons veerkrachtiger, moediger en kwetsbaarder. Van daaruit ontwikkelt emotionele draagkracht, zelfliefde, zelfvertrouwen, natuurlijke kracht en authentiek leiderschap.

Samenwerkingen
Onze levenskwaliteit wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van onze relaties. Op werkgebied zijn samenwerkingen enorm belangrijk.
Bart is deel van:
+ Eigenkleur, de groepspraktijk voor therapie en relatietherapie
+ LABS by Reconstructive, een samenwerkingsverband met een aanbod aan workshops, retraites en opleidingstrajecten in Reconstructive

Bart werkt mee aan twee podcasts en beheert zijn eigen youtube-kanaal.

In deze video heeft Bart het over zijn eigen ervaring als deelnemer aan Reconstructive en 1O jaar ervaring in het werken met deze methode.