Intensive retreat voor mannen en vrouwen

Zelfbewust en krachtig je plek innemen als man of als vrouw

1/2/3/4 juni
Retraite
Alt-text afbeelding

Wat kan je verwachten

De verborgen kracht van mannen en vrouwen: een retraite die je eigenwaarde en emotionele intelligentie als man of als vrouw een boost zal geven

De relatie tussen mannen en vrouwen is vaak complex. In contact staan met je eigen kracht en waarde en van daaruit connectie aangaan met de ander, is een uitdaging, niet alleen in je relatie maar ook op werkvlak. In deze uitdagende wereld zijn houding, veerkracht, emotionele intelligentie en zelfbewustzijn veel belangrijker dan vroeger. Wat wezenlijk is voor een mens ligt nooit aan de oppervlakte.

Om ons heen lijken narcistische of toxische dynamieken in hun vele vormen meer en meer op de voorgrond te komen. Vooral mensen met een goed ontwikkelde verantwoordelijkheid en gevoeligheid delen in de klappen. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn en emotionele intelligentie biedt bescherming en maakt mensen moediger en veerkrachtiger.

Onbewuste herinneringen - vaak benoemd als 'de rugzak' - bepalen je denken en voelen meer dan je misschien vermoedt. Ze maken dat je je soms inhoudt of terugtrekt in plaats van duidelijk te zijn. Of dat je je onrustig, gefrustreerd of futloos voelt in plaats van gericht in beweging te komen. Ze maken dat je soms hard gaat zwoegen in plaats van je plek in te nemen. Of dat je je verdwaald of zielloos voelt in plaats van aanwezig.

In Reconstructive ervaar je je lichaam op een unieke manier. Je gaat de oorsprong van je onbewuste herinneringen beleven en in beweging brengen. Je gebruikt hiervoor je lichaam, niet je verstand. Hierdoor geef je de start voor een uniek verwerkingsproces, dat de basis vormt voor de groei van eigenwaarde en de ontwikkeling van emotionele intelligentie.

De ultieme heldentocht is de confrontatie met de onderstroom jezelf.  De spiegel waarin je beweging brengt in wat nog vast zit. Dan kunnen connectie en vrijheid in relatie een andere invulling krijgen.

Deze retraite biedt een mooie gelegenheid om jezelf als man of als vrouw een aantal essentiële vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Het is een laboratorium voor de exploratie van de onderstroom in jezelf.

Een retraite combineert dit intense persoonlijke proces met het genot drie dagen door te brengen op een mooie locatie in een ondersteunende groep mannen en vrouwen.

De dagdagelijkse beslommeringen zijn hier niet op de voorgrond. Er is ruimte en tijd voor reflectie en voor jezelf.  

Een groep is een uiterst geschikte plek om jezelf tegen te komen en over jezelf te leren. Het doet deugd om stukken van jezelf te herkennen in anderen. Het gezamenlijke geeft energie en moed om creatief naar oplossingen en bewegingen te blijven zoeken.

Met aan de ene kant de oeroude bossen van Orval en aan de andere kant een prachtig zicht over de glooiende weilanden, ligt te midden van de verscholen vallei, een aangename en lichtrijke boerderij, La Ferme du Bois-Le-Comte. Hier verblijven we van donderdagavond tot zondagmiddag.

De energie van de plek en de omgeving, de toegepaste methodes tijdens deze retraite en de verspreiding van het werk over verschillende dagen maken het proces intenser, rustiger en dieper.

Bart De Coninck werkt al bijna 20 jaar met mannen en vrouwen en de dynamieken in relaties. Al vele jaren begeleidt hij groepen en zet hij zich in om mensen samen te brengen en zo de onderlinge connectie en autonomie te verstevigen.

De belangrijkste werkmethode van deze retraite is Reconstructive.

Wat is Reconstructive?

In Reconstructive ervaren we ons lichaam op een volstrekt unieke manier. We gaan de oorsprong van onbewuste herinneringen beleven en in beweging brengen. We gebruiken hiervoor ons lichaam, niet ons verstand. Hierdoor geven we de start voor een uniek verwerkingsproces, dat de basis vormt voor de groei van eigenwaarde

Reconstructive is een laboratorium waarin je de onderstroom in jezelf - dat wat nog onbewust in je aanwezig is - kan verkennen. Het is groepswerk dat je in staat stelt jezelf dieper te begrijpen en eigenwaarde te ontwikkelen op vlak van:

In deze retraite gaan we samen met een aantal andere mannen en vrouwen op zoek naar vergeten stukken kracht en vrijheid in onszelf. Je kan ook deelnemen als koppel.

Investeren in jezelf brengt een krachtige innerlijke beweging op gang. Een signaal dat je niet meer bereid bent om het leven te leiden dat anderen voor je hebben bedacht maar wilt uitzoeken en creëren van wat voor jou de essentie is.

Voel je je aangesproken, wees welkom!

Extra info locatie

La Ferme du Bois-Le-Comte

We verblijven op een mooi landgoed te midden van een uitgestrekt natuurgebied. De stilte is er hoorbaar, de sterren stralen helderder dan elders en de zuivere, zuurstofrijke lucht ruikt heerlijk.

De hoeve dateert uit de 19de eeuw. Ze is ecologisch gerenoveerd met warme, natuurlijke, ademende materialen. Naast de 21 kamers en 2 groepsruimtes is er een lichtrijke, ruime eetzaal met theehoek, bar, haardvuur, piano en zicht op de groene vallei. We genieten hier drie keer per dag van de vegetarische seizoenskeuken, ter plekke bereid met verse, lokale bio producten. Bij mooi weer kunnen we buiten eten.

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België.

Adres: Orval 1, 6823 Florenville, België

Media

De retraite-plek: Domein La Ferme Bois-le-Comte

Job Hulshoff en Bart De Coninck spreken over de retraite in juni in Orval

Praktische informatie

Data:
1/2/3/4 juni
Uren:
Welkom 01/06 vanaf 18:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdagavond geen avondprogramma waardoor het ook mogelijk is om later dan 18:00 te arriveren, ten laatste om 21:30 uur. We eindigen op zondag 4 juni 15:00 uur.
Voor:
Iedereen
Locatie:
Orval, BE
Prijs:
€ 685,- Dit is inclusief: deelname, verblijf in twee-, drie- of vierpersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken (bio-sappen, Orval bier, bio-wijnen) en snacks ’s avonds aan de bar.

Schrijf je in

Bedankt! Je inschrijving werd goed ontvangen.
Er liep wat mis. Alle velden zijn verplicht. Kijk even na en probeer opnieuw.
Terug naar overzicht